Goda bbq hamburgare

Middag helg/kvällsmat
Hamburgare är något min man älskar och även jag men visst kan det bli tråkigt med samma smak varje gång. Hittade en flaska med Liquid smoke arom på ICA och tänkte det kan ju bli gott så här kommer receptet på "rökiga" hamburgare .
 
 
 
Ingredienser
 
500g Blandfärs
2tsk Liquid smoke arom
2st Gula lökar
½ Röd chili
2msk BBQ sauce Kentucky whiskey( funkar lika bra med någon annan)
1msk Salt
1msk Trippel Peppar
1msk Aromat
2msk Grillkrydda
1st Ägg
cheddar ost
Sallad
Tomat
Salt gurka
Hamburgardressing
1 paket Bacon
 
 
Så här gör du
 
  1. Hacka lökarna, chili.
  2. Blanda ihop färsen med alla ingredienser.
  3. Skiva/tärna baconet och stek det hårt. Baconet ska vara riktigt krispigt, tillsätt baconet i färsen.
  4. Stek hamburgarna antingen i en grillpanna eller i en vanlig stekpanna, tänk på att ha rikligt med smörj i pannan.
  5. Innan du börjar forma hamburgarna så ha vattenkranen på, blöt händerna innan du tar ca. 150g färs, forma till en boll och innan du lägger ner dem i pannan så platta ut dem och forma dem runda i handen.
  6. Gör sedan om proceduren tills färsen är slut.
  7. Låt hamburgarna ligga ca 5 min på vardera sida, viktigt att du inte vänder på dem allt för mycket.( Det är gott att slänga in dem i ugnen en stund efter att de varit i pannan)
  8. Skiva upp brödet och lägg på de tillbehör du vill ha på din hamburgare.
När jag gör hamburgare hemma så skippar jag oftast pommes eller annat tillbehör då det på något sätt blir mer matigt ändå.
 
 
 
Jag passade också på att göra en köttfärslimpa inbakad i bacon med samma färssmet och den blev också riktigt god till en het gräddsås och potatis
amerikans smak, aromat, aromat, bacon, bbq, bbq sauce kentucky whiskey, blandfärs, cheddar ost, grillkrydda, gul lög, hamburgardressing, hamburgare, hemmagjorda, ica, inbakad i bacon, köttfärslimpa, liquid, liquid smoke arom, potatis, röd chili, rökig, sallad, salt, salt gurka, smoke, tomatsås, trippel peppar, ägg;