Gott enkelt matbröd

Allmänt
Detta bröd blev snabbt en favorit för mig. Ett gott och luftigt bröd.....
 
 
 
Till cirka 10st runda bröd
 
Ingredienser
 
1/2paket Jäst
5dl Manitoba Cream (Finax) det blir luftigt, saftigt och högt
3dl Dinkelmjöl Siktat
4 1/3 ljummet vatten
1tsk Moscovadosocker
1tsk Salt
1/2dl olivolja
 
Så här gör du
 
  1. Lös upp jästen med den fingervarma vattnet samt sockret, saltet och olivoljan.
  2. Tillsätt mjölet medans du arbetar in till en fin deg, den ska vara ganska lös .
  3. Låt jäsa i 30-40 minuter.
  4. Ta upp degen på ett mjölat underlag och dela sedan upp i bitar på ca. 100gr och arbeta till en rund boll, mjöla händerna.
  5. Kavla sedan ut "bollen" med en kavel och lägg på en plåt.
  6. Låt jäsa ytterligare 30minuter.
Innan plåten åker in i ugnen så pensla brödet med vatten.
 
Ugnstemperatur 220-240 °                                                  Tid i ugnen 8-10 minuter( brödet ska ha fått färg och titta på under sidan om den även där fått färg.
 
Produktkunskap om Manitoba Cream mjölet, Ett extra starkt vetemjöl med ett högt proteinvärde som ger en unik uppbakning av brödet. Mjölet gör att degen binder mer vätska än vanligt mjöl och därmed ger ditt bröd en bra volym.
 
 
 

Kommentera inlägget här: