
Ingredienser
5st Mango frukter(mogna)
En bit färsk ingefära ( ca. 3msk)
3st Röda chilifrukter
2tsk Färsk koriander
2dl Råsocker
5msk Äppelcidervinäger
2tsk Curry
2krm Cayennepeppar
Salt( efter behag)
Så här gör du
Mango skalar du och skär den i bitar på ca 2x2cm. Skala ingefäran och strimla den med en potatisskalare sedan kan du hacka den i mindre bitar.
Chilin delar du och tar bort alla frön och den hinnan som är i chilin, finhacka den ordentligt.
Börja med att lägg i råsockret i en het gryta samt äppelcidervinäger. Tillsätt sedan alla andra ingredienser.
Låt sjuda på medelvärme i ca. 30 minuter, det ska bli en lite fast nästan kladdig känsla. Smaka av den allt eftersom. Glöm inte bort att röra runt i grytan lite då och då, lätt att det kan bränna fast om du inte gör det.
När det är klart så häll upp i mindre glasburkar med lock, ska du förvara det någon vecka så häll upp så mycket det går så lagras det bättre.