Het Mango chutney

Middag
 
Vem älskar inte en riktigt het och samtidigt lite sötaktig mango chutney. Testa denna, och gör gärna en större sats och häll sedan över i mindre glasburkar med lock så har du till flera måltider. Du kan ju även använda chutney till dig kycklingpaj eller varför inte testa detta till din ugnsstekta fläskfilé.
 
 
Ingredienser
 
5st Mango frukter(mogna)
En bit färsk ingefära ( ca. 3msk)
3st Röda chilifrukter
2tsk Färsk koriander
2dl Råsocker
5msk Äppelcidervinäger
2tsk Curry
2krm Cayennepeppar
Salt( efter behag)
 
 
Så här gör du
 
Mango skalar du och skär den i bitar på ca 2x2cm. Skala ingefäran och strimla den med en potatisskalare sedan kan du hacka den i mindre bitar.
Chilin delar du och tar bort alla frön och den hinnan som är i chilin, finhacka den ordentligt.
Börja med att lägg i råsockret i en het gryta samt äppelcidervinäger. Tillsätt sedan alla andra ingredienser.
Låt sjuda på medelvärme i ca. 30 minuter, det ska bli en lite fast nästan kladdig känsla. Smaka av den allt eftersom. Glöm inte bort att röra runt i grytan lite då och då, lätt att det kan bränna fast om du inte gör det.
När det är klart så häll upp i mindre glasburkar med lock, ska du förvara det någon vecka så häll upp så mycket det går så lagras det bättre. 
cayennepeppar, chili, curry, fläskfilé, färsk ingefära, färsk koriander, het, indiskt, ingefära, koriander, kycklingpaj, mango, mango chutney, ris, råsocker, salt, äppelcidervinäger;

Kommentera inlägget här: