Kycklingpaj

Middag lunch
För er som gjorde eller kommer att göra kycklinggrytan/woken och får över mycket så passa på och gör en kycklingpaj dagen efter, man ska ta tillvara på alla mat :) Jag testade ett nytt recept på pajdeg och tyckte nästan att den var god dagen efter.
 
 
 
Ingredienser
 
200g Dinkelmjöl
125g Smör
2msk vatten
rester ifrån
kycklingwoken (eller gör från början
2st kycklingfiléer
1/2 Röd paprika
1/2 Gul paprika
1/2 Grön paprika
6-10st Champinjoner
1st Rödlök
1burk Chili/paprika cremé fraiche)
 
Äggstanning
 
2st Ägg
11/2 dl Grädde
salt & peppar
 
Gör så här
 
  1. Hacka samman smör och mjöl tills det är finfördelat. Tillsätt vatten och knåda ihop till en den. Låt svalna en stund, kavla ut och lägg i form.
  2. Förgrädda pajskalet 10 min i 200grader.
  3. Denna pajdeg blir väldigt porös och går lätt sönder men känns nyttigare än vanlig pajdeg.
  4. Lägg nu i resterna och äggstanningen.
  5. Eller så tillsätter du nya fräscha ingredienser, skär kycklingen i bitar och stek på i en stekpanna tills de blir klara, hacka paprikorna i små fina bitar, samma sak med rödlöken, champinjonerna delar du på fyra delar eller skivar dem. Tillsätt cremé fraiche och äggstanning.
  6. In i ugnen en stund tills äggstanningen har fått färg och stannat till sig.
 Temperatur i ugnen ca200grader                             Tid i ugnen (förgrädda  pajskalet i 10 min) + 10-20 min men alla ingredienser.
arla creme fraiche chili/paprika, arla smör, dinkelmjöl, färska champinjoner, grädde, kycklinpaj, paprika, röd lök, ägg;

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Heléna:

skriven

Ja det såg ju inte helt fel ut med paj heller :) Gott!

Svar: Ja det var gott men den var nästan godare dag 2 faktiskt.
Robert

2 Heléna

skriven

Ja det är konstigt det där med viss mat, just att den smakar bättre när den har stått en dag eller två :) Gäller ju framför allt när man gör en smörgåstårta. Jösses - nu blev jag hungrig fast det är långt till lunch... hahahaha... Får ta en kopp kaffe istället att distrahera hjärnan med :)

Svar: Smörgåstårta ja gud vad gott. Det kanske man ska göra en till helgen :)
Robert