För er som gjorde eller kommer att göra kycklinggrytan/woken och får över mycket så passa på och gör en kycklingpaj dagen efter, man ska ta tillvara på alla mat :) Jag testade ett nytt recept på pajdeg och tyckte nästan att den var god dagen efter.

Ingredienser
200g Dinkelmjöl
125g Smör
2msk vatten
rester ifrån
kycklingwoken (eller gör från början
2st kycklingfiléer
1/2 Röd paprika
1/2 Gul paprika
1/2 Grön paprika
6-10st Champinjoner
1st Rödlök
1burk Chili/paprika cremé fraiche)
Äggstanning
2st Ägg
11/2 dl Grädde
salt & peppar
Gör så här
-
Hacka samman smör och mjöl tills det är finfördelat. Tillsätt vatten och knåda ihop till en den. Låt svalna en stund, kavla ut och lägg i form.
-
Förgrädda pajskalet 10 min i 200grader.
-
Denna pajdeg blir väldigt porös och går lätt sönder men känns nyttigare än vanlig pajdeg.
-
Lägg nu i resterna och äggstanningen.
-
Eller så tillsätter du nya fräscha ingredienser, skär kycklingen i bitar och stek på i en stekpanna tills de blir klara, hacka paprikorna i små fina bitar, samma sak med rödlöken, champinjonerna delar du på fyra delar eller skivar dem. Tillsätt cremé fraiche och äggstanning.
-
In i ugnen en stund tills äggstanningen har fått färg och stannat till sig.
Temperatur i ugnen ca200grader Tid i ugnen (förgrädda pajskalet i 10 min) + 10-20 min men alla ingredienser.
skriven
Ja det såg ju inte helt fel ut med paj heller :) Gott!