Nu i veckan bjöd jag mina kollegor som jag hade utbildning för på jobbet på "Norska skolbullar", riktigt goda bullar.

Ingredienser
24st
50g Jäst(söta degar)
100g Smör
31/2dl Mjölk
1dl Strösocker
1/2tsk Bakpulver
1tsk Kardemumma
1/2tsk Salt
8-9dl Vetemjöl
Fyllning
11/2dl vaniljkräm
11/2dl blåbärssylt
Glasyr
21/2dl florsocker
1st Äggvita
Kokos
Pensling
1st Ägg
Så här gör du
-
Smula ner jästen i bunken. Tillsätt socker och se till så jästen löser upp sig.
-
När jästen och sockret löst upp sig så tillsätter du rumstempererad mjölk, rör om så det blandas ordentligt.
-
Tillsätt nu alla andra torra ingredienser, skär ner små bitar av smöret och arbeta ut smöret i degen. Blir det för kladdig ha i lite extra mjöl men tänk på ju mer mjöl desto hårdare/kompaktare blir bullarna.
-
Låt degen jäsa 40min.
-
Efter jäsning ta upp degen och dela den i 24st lika stora delar, arbeta de små bitarna väl till runda bollar och lägg dem sedan glest på en plåt med bakplåtspapper.
-
Låt jäsa ytterligare 40 min.
-
Gör nu en grop i bullen (jag använde mig av en sax och klippte mitt i bullen och tog bort överflödet) och fyll dem med vaniljkräm och blåbärssylt.
-
Pensla bullarna och in i ugnen.Ugnstemperatur 225-230grader Tid i ugnen ca.8-10min
När de är klara så låt dem svalna på ett galler.
Glasyren: Vispa äggvitan hårt och tillsätt sedan florsockret, blandningen ska bli tjock. pensla bullarna och doppa i kokos.
skriven
Vilka härliga bullar! De ser jättegoda ut :) Man kanske skulle ta och baka till helgen :)