Norska skolbullar

bakverk
Nu i veckan bjöd jag mina kollegor som jag hade utbildning för på jobbet på "Norska skolbullar", riktigt goda bullar.
 
 
Ingredienser
24st
 
50g Jäst(söta degar)
100g Smör
31/2dl Mjölk
1dl Strösocker
1/2tsk Bakpulver
1tsk Kardemumma
1/2tsk Salt
8-9dl Vetemjöl
 
Fyllning
11/2dl vaniljkräm
11/2dl blåbärssylt
 
Glasyr
21/2dl florsocker
1st Äggvita
Kokos
 
Pensling
1st Ägg
 
Så här gör du
 
  1. Smula ner jästen i bunken. Tillsätt socker och se till så jästen löser upp sig.
  2. När jästen och sockret löst upp sig så tillsätter du rumstempererad mjölk, rör om så det blandas ordentligt.
  3. Tillsätt nu alla andra torra ingredienser, skär ner små bitar av smöret och arbeta ut smöret i degen. Blir det för kladdig ha i lite extra mjöl men tänk på ju mer mjöl desto hårdare/kompaktare blir bullarna.
  4. Låt degen jäsa 40min.
  5. Efter jäsning ta upp degen och dela den i 24st lika stora delar, arbeta de små bitarna väl till runda bollar och lägg dem sedan glest på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Låt jäsa ytterligare 40 min.
  7. Gör nu en grop i bullen (jag använde mig av en sax och klippte mitt i bullen och tog bort överflödet) och fyll dem med vaniljkräm och blåbärssylt.
  8. Pensla bullarna och in i ugnen.
     
    Ugnstemperatur 225-230grader                                           Tid i ugnen  ca.8-10min
När de är klara så låt dem svalna på ett galler.
 
Glasyren: Vispa äggvitan hårt och tillsätt sedan florsockret, blandningen ska bli tjock. pensla bullarna och doppa i kokos.
arla smör, bakpulver, blåbär, blåbärsbullar, blåbärssylt, fika, jäst, kafferep, kardemumma, kokos, mjölk, norska skolbullar, somrig, special vetemjöl, strösocker, söta degar, vanilj, vanilj/blåbärs bullar, vaniljbullar, vaniljkräm;

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Heléna:

skriven

Vilka härliga bullar! De ser jättegoda ut :) Man kanske skulle ta och baka till helgen :)

Svar: Riktigt goda och lätta att göra. Blev en riktigt favorit på jobbet bland kollegorna.Ja du måste bara testa dessa Heléna.
Robert