Köttfärs, blandfärs är ju helt underbara ingredienser som man kan göra så mycket av. Jag gjorde två middagar av en blandfärsförpackning. Här kommer första receptet.

Ingredienser
300g Färdig Pasta
300g Blandfärs
50g Gul lök
¼ Rödchili
Olivolja att steka i
1msk Salt
150g Majs i burk
1msk Aromat
1msk Grillkrydda
1tsk Liquorice & Herbs
Lite umami krydda
2dl Lätt cremé fraiche
2dl Ost
Så här gör du
-
Koka upp så mycket pasta du vill ha, jag tyckte att 300g pasta räckte men vill man dryga ut gratängen med mer så funkar det.
-
Hacka lök, chili.
-
Stek färsen i lite olivolja, blanda i löken och chilin samt alla kryddor. Smaka av!
-
Tillsätt majsen och cremé fraiche när färsen börjar bli klar.
-
Låt puttra ihop sig med de olika smakerna.
-
Blanda ner pastan med färsröran bara någon minut.
-
Smöra en ugnsform och häll i allt i formen täck med osten. In i ugnen ca.15 minuter
Ugnstemperatur 180-200° Tid i ugnen ca.15minuter (osten ska ha fått färg och lite knaprig yta)