Den här rätten är enkel, fettsnål då det inte är tänkt att det ska vara någon sås till men det är en smaksak. Varför inte passa på att marinera den redan nu så kan ni avnjuta denna goda måltid ikväll när ni tittar på melodifestivalen :)
Rostad potatis med rosmarinkyckling
Du behöver
1kg potatis (ta den sort du tycker om)
1kg kycklingfiléer
Till marinaden
4kvistar rosmarin
1st citron
1msk solrosolja
2tsk salt & lite färsk peppar i från pepparkvarnen
1-2 msk av den bästa honungen
Så här gör du
- Dela kycklingen i 3x3cm bitar.
- Blanda alla ingredienser allt i en bunke och lägg i kycklingen och täck över med en plastfolie.
- Låt marinera i minst 4timmar om du har tid så låt stå över natten.
- Stek kycklingbitarna i en grillpanna så kycklingen får fina ränder.
- Kycklingen ska inte vara rosa, köttsaften ska var genomskinlig och vit.
- Potatisen skär du i bitar på en ugnsfast form och ringlar över lite olja och havssalt, låt stå i ugnen 225grader tills potatisen känns klar och fått färg.
Servera en tomat/rödlökssallad till detta: Skiva tomat och tunn rödlök, salta & peppra häll över lite olja.
Avnjut med ett fint Chardonnay vin