Ett tips till er som vill bjuda familjen/släkten på söndagsmiddag.
Ungs stekt Fläskfilé med smak av gorgonzola serverat med ris eller pressad potatis.
Ingredienser
2st Fläskfilé
1paket Färska champinjoner
2st Gula lökar
100gr Gorgonzola
5dl Cremé fraiché
1-2 msk Soja
1msk Balsamvinäger
Salt&Peppar
Gör så här
-
Bryn fläskfilén i en stekpanna med smör, Salt & Peppra, låt den få färg men den ska inte bli genomstekt i pannan. När den fått färg så sätter du in fläskfilén i ugnen och låter den vara där tills innertemperaturen på köttet kommer upp i 75-78 grader.
-
Ta ut den och låt vila en liten stund.
-
Skiva champinjonerna samt skala och grovhacka löken.
-
Lägg champinjonerna, löken, soja, balsamvinäger, cremé fraiché i stekpannan där du stekte fläskfilén.
-
Låt puttra ihop, smaka av tillsätt salt och peppar om det behövs.
-
Skär upp fläskfilén i tunna skivor och lägg upp på ett uppläggningsfat, ringla över såsen på köttet.Servera med ris eller pressad potatis.Denna rätt är väldigt enkel att göra och den smakar riktigt bra, tycker man inte om gorgonzola så testa och ta en annan ost eller uteslut den helt.