Timjan/citron kryddad fläskfilé

Middag
Om du nu gjort päronchutney som jag tidigare har lagt ut ett recept på, så gör denna fläskfilé och para ihop dem med ett gott vitt bröd eller varför inte ett gott segt surdegsbröd med sallad och gott.
 
 
 
Ingredienser
4pers
 
1st Citron
1 kruka Timjan
1st Fläskfilé
lite smör att steka i
flingsalt och peppar
Valfritt bröd
Sallad
Tomat
Gurka
 
 
Så här gör du
 
  1. Jag tar alltid bort allt fett och den sträng som oftast finns i filén. Gnid in salt och peppar.
  2. Grov hacka timjan och lägg i en skål, riv över med citronskal och lite av citronsaften.
  3. Stek på fläskfilén så den får en fin stekyta.
  4. Lägg den i en ugnsform och gnid in timjan/citronröran över filén.
  5. In i ugnen tills den uppnått 74-78°
  6. När den är klar låt den vila innan du skär upp den i tunna skivor.
  7. Dela brödet och smöra, lägg på sallad, gurka, tomat eller annan grönsak som du gillar. Lägg på de tunna fläskfilé bitarna och över det, den päron/ingefärschutney som jag tidigare skrivit om. Tänk på att chutney kan vara stark så börja med lite och låt sedan dina gäster välja om de vill ha mer på.
 
 
bröd, citron, citronskal, fläskfilé, grönsallad, gurka, päron&ingefärschutney, salt gurka, timjan, tomatsås;

Kommentera inlägget här: