Äntligen igång!

Allmänt
 
Nu mina matlagnings tokiga vänner kommer här snart flöda av enkla, goda, snabba recept som kommer förenkla er vardag så otroligt mycket. Visst ska det vara kul att laga mat! Inte känna såsom många gör att det är ett måste nästan som ett tvång varje dag, min ambition med denna blogg är att locka fram viljan och förändra tankesättet när det gäller att göra mat.
Jag kommer också in i faser där jag känner att ibland orkar man inte göra någon mat utan man önskar att någon annan skulle kunna göra det åt mat, men att få ta del av ett recept, göra om det till sitt eget och lyckas med både smaker och utseende. Ja det är lycka för mig :)
 
Igår så hittade jag ett recept ibland de alla olika tidningar som jag har här hemma och gjorde om det till mitt "egna" och det blev förvånansvärt bra på första försöket. Här nedan följer receptet
 
Vegetarisk matmuffins med hetta
12 muffins
 
150gr broccolibuketter (upphettade men inte genomkokta)
50gr  Ruccola sallad
10st  Gröna oliver med pimento eller vilken du föredrar
1st    Röd eller grön chili (beroende på vilken hetta man vill ha)
4dl    Siktat Dinkel (Saltå Kvarn) 
1dl    Dinkelflingor (Saltå Kvarn)
2tsk  Bakpulver
1tsk  Salt
50gr  Smör ( inte margarin)'
2dl    Lättmjölk 0,5% ( men det går att använda fetare mjölk om så vill)
2 dl   Lagrad ost 17% Riven ( valde själv en Grevé Arla som är mild med söt och nötig smak)
 
  1. Tina broccoli i upphettat vatten, låt ej koka, bryt dem i mindre buketter. Hacka ruccola samt oliverna och chilifrukten.
  2. Blanda i matberedare eller för hand i en bunke alla torra råvaror mjöl, flingor, bakpulver, salt och smör. Låt smöret stå framme i rumstemperatur och fördela den fint i mjölblandningen. Tillsätt mjölken och arbeta ihop massan till en fin deg. Jag använde mig av en större träslev och arbetade in massan med.
  3. Blanda i broccoli, ruccola, oliver, chili och nästan all riven ost i degen.
  4. Fördela degen i 12st muffinsformar eller i en muffinspanna(se till så du har smörat i varje form om du använder muffinspanna så det inte bränner fast.)
  5. Strö över den ost som blev över på alla muffinsar
  6. Grädda i mitten av ugnen
Ugns temperatur 200 grader                      Tid i ugn  ca.20-25 min
 

Tänk på att alla ugnar är olika så du kanske får anpassa tiden lite

När de kommer ut ur ugnen så låt dem vara kvar i muffinspannan tills de svalnat lite (ca5 min)

Riktigt goda att ha som komplement istället för potatis eller ris, jag serverade denna muffin till min rostbiff.

 

.

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Jag gjorde dem utan chili, de blev fantastiskt goda!! Rekommenderas varmt!

Svar: Jag personligen älskar att ha chili i nästan all min mat vilket ni kommer märka. :) Vad bra att de blev goda och visst var det enkelt att göra dessa muffinsar.
Robert

2 Carin Lejdebo

skriven

Supergoda! Kan verkligen rekommendera dessa:)

Svar: Kul att höra Carin att de blev bra. De är godast när de är halv ljumna. Men så är det det väl med allt nybakat.
Robert