Chokladmaränger till fikat i eftermiddag

bakverk

 

Söndagmorgon och i dag är det många som tar det lugnt och umgås med sina nära och kära. Varför inte slänga ihop ett par riktigt goa maränger med choklad. Dessa är stor favorit hos både liten som stor, jag har förenklat detta recept med att använda färdig chokladsås för de som har lite mindre tid övers.

 

 

Robbans riktigt goda chokladmaränger

ca. 35 st

9 st äggvita

6 dl socker

färdig chokladsås

Så här gör du

För att lyckas med en maräng så vispa äggvitan i ett varmbad tills den får en fast struktur häll försiktigt ner sockret lite i taget. Fortsätt vispa tills smeten ser len och hård ut. Det ska inte få vara några sockerkristaller kvar. Efter detta så ska marängen kallvispas samma princip som vid varmbadet men nu med kallt vatten. Ha tålamod för att få så fin maräng som möjligt krävs att du vispar länge.

När du känner att du är nöjd med marängsmeten så ringlar du ner chokladsåsen i marängsmeten ganska mycket och vänder om i smeten. Nu tar du två matskedar och tar upp smeten med och gör stora härliga chokladmarängtoppar.

Bakningstemperatur 100 grader och bakningstid i ugen ca. 1-2 timmar

 

chokladmaräng, chokladsås, fika, maräng, maränger, socker, äggvita;

Kommentera inlägget här: