Lördagens lätta lunch

Middag
 
 
Varför inte käka lite fisk en lördag som denna. Det är både gott, nyttigt och enkelt. Detta gick även hem hos min man som inte ens tycker om fisk :)
 
Dubbelpanerad rödspätta med räkröra
(2 pers)
 
2st rödspättafilé 
Mjöl
Ströbröd
2st Ägg
Salt & peppar
 

Räkröran
1 st räkburk (jag använder oftast handskadad räkor från Ica)
1st finhackad rödlök
1 kruka färsk finhackad dill
1st Röd chilifrukt 
1-2dl Créme fraiche
1-2msk riktig majonnäs 
1/2 citron
liten skvätt hummerfond
Salt & peppar
 
Tillbehör
en bröd bit
Sallad
Gurka, tomat, paprika
eller varför inte ta pressad potatis om man vill ha en lite mer robust lunch
 
Så här gör du
 
  1. Gör räkröran först så den kan sedan kan ställas in i kylen och så smakerna kommer fram mer. Häll upp räkorna i en bunke, finhacka rödlöken, dillen, chilifrukten( jag låter oftast chilifröna gå med i rätten för att få riktig hetta men det är en smaksak. Tillsätt majonnäs och créme fraiche lite i taget vi vill inte ha för mycket av den utan lagomt. Tillsätt sedan smakförstärkare såsom en skvätt hummerfond,  pressa i den halva citronen,salt & peppar. Tänk på att i hummerfonden så är det ganska mycket salt. Färdigt så in i kylen så det gottar ihop sig.
  2. Häll upp mjöl på ett fat, ströbröd på ett annat fat och likaså den uppvispade äggen. Doppa fisken först i mjölet, sedan i de uppvispade äggen och sist i ströbrödet.
  3. Stek fisken i smör i en stekpanna ett par minuter på varje sida, den ska få en fin gyllenbrun färg. Salta & peppra efter behag.
  4. Lägg upp  fisken och räkröran med tillbehör snyggt på en fin tallrik. Anser att upplevelsen att äta god mat är även upplägget och helheten.
Hoppas att det ska smaka! 
 
 
 
Dill, Fisk, Nyttigt, Räkröra, Rödspätta, citron, dubbelpannerad, enkelt, gott, lunch, middag, pannering, räkor, rödlök;

Kommentera inlägget här: