
Varför inte käka lite fisk en lördag som denna. Det är både gott, nyttigt och enkelt. Detta gick även hem hos min man som inte ens tycker om fisk :)
Dubbelpanerad rödspätta med räkröra
(2 pers)
2st rödspättafilé
Mjöl
Ströbröd
2st Ägg
Salt & peppar
Räkröran
1 st räkburk (jag använder oftast handskadad räkor från Ica)
1st finhackad rödlök
1 kruka färsk finhackad dill
1st Röd chilifrukt
1-2dl Créme fraiche
1-2msk riktig majonnäs
1/2 citron
liten skvätt hummerfond
Salt & peppar
Tillbehör
en bröd bit
Sallad
Gurka, tomat, paprika
eller varför inte ta pressad potatis om man vill ha en lite mer robust lunch
Så här gör du
- Gör räkröran först så den kan sedan kan ställas in i kylen och så smakerna kommer fram mer. Häll upp räkorna i en bunke, finhacka rödlöken, dillen, chilifrukten( jag låter oftast chilifröna gå med i rätten för att få riktig hetta men det är en smaksak. Tillsätt majonnäs och créme fraiche lite i taget vi vill inte ha för mycket av den utan lagomt. Tillsätt sedan smakförstärkare såsom en skvätt hummerfond, pressa i den halva citronen,salt & peppar. Tänk på att i hummerfonden så är det ganska mycket salt. Färdigt så in i kylen så det gottar ihop sig.
- Häll upp mjöl på ett fat, ströbröd på ett annat fat och likaså den uppvispade äggen. Doppa fisken först i mjölet, sedan i de uppvispade äggen och sist i ströbrödet.
- Stek fisken i smör i en stekpanna ett par minuter på varje sida, den ska få en fin gyllenbrun färg. Salta & peppra efter behag.
- Lägg upp fisken och räkröran med tillbehör snyggt på en fin tallrik. Anser att upplevelsen att äta god mat är även upplägget och helheten.
Hoppas att det ska smaka!