Pepparmixad Fläskfilé

Allmänt
 
 
Pepparmixad Fläskfilé
Receptet är till 6-8 personer
 
Ingredienser
2st Fläskfilé eller fläskytterfilé(man tar det som man tycker om)
2-3 tsk Triple pepper (Santa Maria) eller en vanlig pepparmix
olja till stekning

Marinaden
1 1/2dl Olivolja
1,5msk Soja
3/4 msk Balsamvinäger
3st Vitlök
4tsk Färskriven ingefära
2tsk Triple pepper(Santa Maria) pepparmix
 
Garnering
Bladpersilja
Rädisor
Lingon
 
Så här gör du
  1. Putsa fläskfilén, jag tar oftast bort allt fett då jag inte tycker om det, ta även bort den tjockare senan som sitter mer mitt i fläskfilén. Gnid in fläskfilén med pepparmixen ev. salta lite.
  2. Bryn köttet i pannan med lite olja så det får en jämn färg runt om, tänk på att den ska inte bli klar i stekpannan.
  3. Lägg köttet i ugnsform, låt den vara i ugnen tills att den når en innertemperatur på 70-72 grader, tänk på att även när den tas ur ugnen så kommer den att dra upp någon grad.
  4. Rulla in köttet i aluminium folié och låt den vila tills den svalnat, förvara den i kyl.
  5. Under tiden den svalnar så gör du marinaden. Riv ingefäran, hacka vitlöken, blanda alla ingredienser och låt den goa ihop sig en stund så smakerna hittar varandra.
  6. Ta ut köttet ifrån kylen och skär köttet i tunna skivor. Lägg upp snyggt på ett uppläggningsfat, när köttet är uppskuret och snyggt upplagt så ringlar du över marinaden och täcker med plastfolie. In i kyl ca. 4 timmar, ju längre den står ju mer smak får köttet.

 

Garnera med något färgrikt ex. rädisor, lingon, bladpersilja etc.

 

Ugns temperatur 150grader          Tid ca. 1timme (tills köttet har uppnått rätt innertemp ca.72 grader)

Kyl/marineringstid  ca. 4timmar

 

Servera gärna detta med någon god potatis sort som du pressar eller varför inte en hasselbackspotatis i ugn.  

Santa maria, fläskfilé, fläskytterfilé, ingefära, olivolja, pepparmix, triple pepper, vitlök;

Kommentera inlägget här: