Äppelbullar i långpanna

bakverk
Väntas det stor kalas eller kafferep så gör denna variant, kommer att bli mycket omtyckt
 
 
 
Ingredienser
 
1msk Kardemumma
3dl Mjölk
50g Jäst
2dl Socker
1krm Salt
150g Rumstempererat smör
1st Ägg
1- 1,2l Vetemjöl special
 
Fyllning 1
150g Smör
2dl Socker
2st Äpplen grovt rivna
Kanel
 
Fyllning 2
2dl Vaniljkräm
 
Så här gör du:
 
  1. Smula ner jästen i en bunke tillsätt socker, lös upp jästen. Tillsätt nu salt, mjölken, kardemumman, ägg samt smöret i små bitar.
  2. Tillsätt lite vetemjöl i taget, arbeta in allt eftersom. Arbeta in vetemjölet tills det blir en smidig deg.
  3. Låt jäsa 30-40 min till sin dubbla storlek.
  4. Förbered fyllningarna:
  5. Vispa ihop vaniljkrämen/marsan och låt stå i kyl tills du ska använda den.
  6. Skala äpplena och riv dem grovt.
  7. Smöret och sockret vispar du ihop så det löser upp sig, det ska gå att bre ut smörblandningen med en smörkniv.
  8. Tillsätt kanel efter behag och tillsätt nu också äppelrivet.
  9. Rör om och smaka av, ställ undan medans du förbereder degen.
  10. När degen jäst klart så lägg degen på ett mjölat underlag.
  11. Kavla ut den så den blir ca.1cm tjock.
  12. Kleta på äppel/smöret över degen. Om du vill ha lite sötare så ta på lite extra strösocker.
  13. Rulla ihop degen. Ta en kniv och dela upp rullen i ca.1.5-2cm tjocka skivor.
  14. Ta en plåt med bakplåtspapper och lägg sedan upp dessa bullar på plåten, ha lite mellan rum mellan bullarna då de kommer att jäsa. Vi vill att de jäser ihop!
  15. Låt jäsa 30 min.
  16. Nu tar du ut vaniljkrämen och fördelar krämen mellan bullarna, ca 1tsk mellan varje.
  17. In i ugnen
(om man vill så kan man pensla bullarna med ägg)
 
Ugnstemperatur ca.220-230grader                                                         Tid i ugnen  ca.20-30min (detta kan vara olika så ha koll på färg och under sida av brödet. Jag har fått lägg ett bakplåtspapper på den sista tiden tills bullarna blivit klara.
 
 
 
arla smör, fika, jäst, kafferep, kalas, kanel, kardemumma, mjölk, pannbröd, socker, special vetemjöl, vaniljkräm, äppelbullar, äppelbullspanna, äpplen;

Kommentera inlägget här: