Pasta carbonara på Robbans vis

Middag
En god lunch som inte tar alls lång tid att göra.
 
 
Ingredienser
4pers
 
Pasta för fyra personer
300g Bacon
2st Ägg
1dl Grädde
1dl Champinjoner
Salt och svart peppar
1st Finhackad vitlök
3dl Riven ost
 
Så här gör du:
 
  1. Koka upp den mängd pasta du behöver, jag skrev inte ut mäng i receptet utan ta så mycket som du känner går åt.
  2. Skär baconet i bitar men inte för smått, stek på baconet med lite smör tills det blir riktigt knaprigt. Låt baconet sedan rinna av på ett papper.
  3. Skölj av champinjonerna och dela de på fyra stek på dessa så de får färg.
  4. När pastan är färdig så sänk temperaturen på plattan.
  5. Rör ihop äggen, grädden, vitlöken, 2dl av osten, salt och peppar.
  6. Tillsätt champinjonerna i pastan.
  7. Tillsätt nu äggblandningen i pastan och rör om ordentligt. Det ska bli en krämig konsistens.
  8. Lägg upp lagom mängd på en tallrik och strö över med resterande ost.
Vill man ha det ännu mer krämigt så behöver man tillsätta mer grädde och då blir det att man får även tillsätta mer vitlök och kryddning.
 
 
 
 
bacon, carbonara, färska champinjoner, lunch, middag, pasta, pasta carbonara, riven ost, vitlök, ägg;

Kommentera inlägget här: