Champinjon risotto

Middag lunch
Risotto har blivit en riktig favorit, krämigt och super gott. Jag slängde ihop en champinjonrisotto härom kvällen och här nedan kommer receptet på den.
 
Ingredienser
2pers
 
2dl Risenta Avorio ris
2st Schalottenlökar
1stStor vitlöksklyfta
1klick smör
2dl Vitt vin
5dl grönsaksbuljong/fond
Salt och peppar
2dl Champinjoner
 
Så här gör du
 
  1. Skala och fin hacka schalottenlöken riktigt fint, likaså med vitlöken.
  2. Champinjonerna sköljer du så det inte följer med en massa jord, skiva dessa riktigt smått. Ska bli riktgt små bitar.
  3. Stek vitlök samt schalottenlöken i smör, tillsätt riset. Viktigt att riset har fått fett på sig så rör om i stekpannan annars tillsätt en klick smör till.
  4. Tillsätt nu grönsaksbuljongen, vinetoch låt det stå och puttra ett tag.( ca20 min) 
  5. Rör om lite då och då så det inte bränner fast.
  6. När är det färdigt ? Testa några riskorn de ska vara mjuka och själva konsistensen ska vara krämig.
  7. Stek nu på champinjonerna i en annan stekpanna så de får lite färg på sig, känns riset bra så häll över champinjonerna i den andra stekpannan och rör runt. 
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Innan servering så låt risotton få vila någon minut.
Jag serverade grillad kycklingfilé till denna risotto, men varför inte bara en god sallad till!
 
Risenta, avario, färska champinjoner, förrätt, grönsaksbuljong, krämigt, lunch, middag, risotto, schalottenlök, vitlök, vitt vin;

Kommentera inlägget här: